Skip to content

Fysiotherapie

Wat kunnen wij doen voor u?

Algemene fysiotherapie

Heeft u last bij het bewegen van uw lichaam? Of heeft u rugklachten, pijn aan de schouders of andere gewrichten? Bij Fysio Wereld krijgt u als patiënt een behandeling op maat. Onze fysiotherapeuten onderzoeken de oorzaak van deze lichamelijke disbalans. Aan de hand van de nieuwste technieken en behandelmethodes kunnen wij direct op specifieke klachten inspelen. Zodra de oorzaak duidelijk is, gaan we samen met u een behandelproces is. Zo kunnen we uw pijn zo snel mogelijk verhelpen. Neem contact met ons op voor een eerste consult.

Zorgwereld - Schoudermassage
Zorgwereld - Manueletherapie

Manuele therapie

Heeft u last van hoofdpijn, nekpijn, schouderpijn of rugpijn? Onze manueel therapeut behandelt u met specifieke therapie en stabiliserende oefentherapie. Manuele therapie wordt gegeven door onze fysiotherapeut die gespecialiseerd is in klachten aan het bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat is een verzamelwoord voor alles in uw lichaam dat beweegt. De effecten van manuele therapie zijn al snel te merken, waardoor u snel minder pijn ervaart.

Sport Fysiotherapie

Bij sport fysiotherapie wordt u begeleidt om blessures te voorkomen en te behandelen. Een blessure zit vaak uw plezier en prestaties in de weg. Na een operatie of een blessure zorgt sport fysiotherapie ervoor dat u snel weer pijnvrij kunt bewegen. Het is zeer belangrijk dat u hierbij geholpen wordt door een ervaren therapeut, zodat de revalidatietraject zo spoedig en goed mogelijk doorlopen kan worden. Bij sportblessures kan er worden gedacht aan complicaties aan de voet, enkel, heup, lies, schouder of arm. Aan de hand van uw situatie stelt onze therapeut een behandelplan met u op. Zo wordt er rekening houden met uw wensen en de beste behandeling hierbij.

Sportmassage
Zorgwereld - Fysiotherapie

Dry Needling

Dry Needling kan zeer positieve effecten op spier- en gewrichtsklachten hebben. Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen. Een triggerpoint is een pijnlijk en verhard gebied in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak uitstralende pijn kan veroorzaken. De fysiotherapeut lokaliseert en behandelt deze triggerpoints, wanneer ze een oorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Medical Taping

Het Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar ook de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt. De tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt “gelift”. De druk in het blessure gebied wordt direct verminderd, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich kunnen herstellen. Als gevolg hiervan zal de pijn verminderen of zelfs in zijn geheel verdwijnen.

Zorgwereld - Taping
Play Video