Skip to content

Tarieven en vergoedingen

Basisvergoeding

Iedereen met een zorgverzekering heeft recht op 3 uur begeleiding vanuit de basisverzekering door een gediplomeerd diëtist. De diëtist staat ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Let wel: voor de meeste zorgkosten die u vergoedt krijgt vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico. Dit is van toepassing op dieetadvisering vanaf 18 jaar en ouder. Voor kinderen tot 18 jaar geldt er geen eigen risico.

Aanvullende verzekering (extra vergoeding)

Bij de meeste zorgverzekeraars is het mogelijk om een extra vergoeding vanuit het aanvullende pakket te ontvangen. De vergoeding vanuit het aanvullende pakket verschilt per zorgverzekeraar.

Diëtistenpraktijk ZorgWereld is een gecontracteerde diëtistenpraktijk. Dit betekent dat de diëtist met alle zorgverzekeringen contracten heeft en u 100% vergoeding krijgt. De declaraties worden direct naar de zorgverzekeraar gestuurd.  De diëtisten staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn lid van het NVD.

U hoeft geen eigen risico te betalen indien de vergoeding van dieetadvies plaatsvindt via de zogenoemde ‘ketenzorg’ waar huisartsen en diëtisten onder kunnen vallen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de diagnose diabetes, COPD of CVRM.

Play Video