Manuele Therapie

De manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich daarna heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewrichtje of gewrichten.

De manueel therapeuten werken vanwege hun specifieke kennis en vaardigheden vooral aan klachten aan de wervelkolom en klachten die daarmee samenhangen.

Dry Needling

Dry Needling kan zeer positieve effecten op spier- en gewrichtsklachten hebben. Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel ontspannen.

Triggerpoint
Een triggerpoint is een pijnlijk en verhard gebied in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak uitstralende pijn kan veroorzaken. De fysiotherapeut lokaliseert en behandelt deze triggerpoints, wanneer ze een oorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Medical Taping

Het Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar ook de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt. De tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt “gelift”. De druk in het blessure gebied wordt direct verminderd, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich kunnen herstellen. Als gevolg hiervan zal de pijn verminderen of zelfs in zijn geheel verdwijnen.

Klachten/blessures die je met het Medical Taping Concept kan behandelen:

  • Klachten aan het bewegingsapparaat; rug- en schouderklachten, knie en kuitklachten

  • Oedeem en bloeduitstortingen

  • Houdingscorrectie

  • Overbelasting klachten zoals muis-, tennis- of golfers arm

  • Bestrijding van (spannings-)hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel