Fitness

De term fitness is feitelijk een term voor meerdere lichamelijke activiteiten die zorgen dat het lichaam in een totale staat van “fitheid” komt. Dat maakt fitness een verzamelterm aangezien meerdere activiteiten dit doel kunnen bewerkstelligen. Zo kunt u met behulp van specifieke fitness oefeningen meer spiermassa opbouwen of kracht, wat we dan ook krachttraining of “neuromusculaire training” noemen.

Afvallen is misschien wel een van de voornaamste doelen van een menige sportschool bezoeker. Wanneer je wilt beginnen met afvallen, dien je rekening te houden met hoe het menselijk lichaam reageert op inname van energie en het verbruik. Zo is jouw caloriebehoefte bepalend, indien je wilt werken aan je gewicht. Snel afvallen is niet altijd aan te bevelen omdat dit ten koste kan gaan van spiermassa en het JOJO effect kan veroorzaken. Om u op de juiste weg te hebben geven wij wel wat tips voor het afvallen, en hoe u naast u caloriebehoefte ook u vetpercentage kunt meten. We waarschuwen u ook voor de zaken die u juist moet vermijden, zoals voor bepaalde fat-burners en diëten. Tot slot behandelen we hoe u kunt afvallen met krachttraining.

Fitness alleen voor vrouwen

De fitnessprogramma’s richten zich vooral op de vetverbranding en sommige daarvan zullen de nadruk leggen op de benen en billen. Wij hebben speciale fitnessprogramma’s ontwikkeld voor vrouwen. De programma’s worden toegelicht met training notities, oefeningen instructies en tips om uw workout te maximaliseren. De fysiotherapeute begeleidt u tijdens het trainen, waardoor optimale resultaat wordt behaald.

* Indien u komt trainen: graag een handdoek meenemen. Om optimaal te kunnen trainen, kunt u het beste comfortabel zittende sportkleding dragen en sportschoenen aantrekken.